Regnskoven er blandt de mest eksotiske områder vi har på denne planet, og det estimeres, at over halvdelen af jordens dyre- og plantearter findes i disse områder. Det er på trods af, at regnskoven i dag, kun dækker ca. 6% af jordens overflade, eller hvad der svarer til ca. 155 gange Danmarks samlede areal.
Før vi mennesker begyndte at fælde regnskoven, dækkede den ca. 14% af jordens samlede overflade, men eftersom at vi hvert år fælder hvad der svarer til 3 gange Danmarks areal regnskov, så svinder skoven ind med alt for hastige skridt. Grunden til at der fældes så store områder med skov hvert år, skyldes en kæmpe international efterspørgsel på tømmer og palmeolie, som udvindes fra skoven og nærtliggende områder omkring regnskoven.
Verdens Skove arbejder med at bevare regnskoven, og har eksempelvis siden 1997 arbejdet i Nicaragua i tæt samarbejde med lokalbefolkningen. For tiden støtter Verdens Skove lokalbefolkningens kamp mod den planlagte Nicaragua kanal. Deres fokus ligger blandt andet også i, at føre politiske kampagner, hvor de forsøger, at give lokalbefolkningen rettighederne over deres lokalområder. De har gennem de seneste 30 år erfareret, at større arealer regnskov bevares, hvis lokalbefolkningen har rettighederne over områderne.
Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan du fra 214 kroner bevare et konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua på 500kvm. Støt med et regnskovscertifikat her: https://www.verdensskove.org/