Regnskovens oprindelige folk

By:

Alle har ret til at bo hvor de hører til

Der findes over 370 millioner mennesker på vores planet som anser sig selv for være en del af klodens oprindelige folkefærd. Disse oprindelige folk lever oftest i tæt symbiose med naturen og er afhængige af specielt regnskoven for at opretholde deres naturlige og fredelige levestil. Specielt i de latinamerikanske regnskove lever de oprindelige folkfærd af regnskoven og alle de naturlige ressourcer den bringer dem. I Bolivia, som er et af de lande Verdens Skove arbejder i, udgør det oprindelige folkefærd majoriteten af landets befolkning, hvilket kun gør sig gældende i to andre lande i verden, nemlig Grønland og Guatemala. 

Vigtigheden af at bevare regnskoven 

Da disse oprindelige folk lever af regnskoven og alt det næring den bringer er det livsnødvendigt at regnskoven ikke bliver revet væk fra dem. Jo mere regnskov vi mister på grund af skovrygning og illegal fældning til brug af tømmer, jo sværere har disse oprindelige folkefærd ved at opretholde deres eksistensgrundlag. 

En organisation med øje for regnskovens folk

Hvert år fældes der 140.000 kvm af tropisk regnskov i verden, hvilket svarer til et areal 3 gange større end Danmark. Denne fældning har naturligvis en enorm indflydelse på det oprindelige folk der bor i disse områder. Ved at støtte Verdens Skove, støtter man en organisation der arbejder på at skabe en dialog med det oprindelige folk i lande som Bolivia, Honduras, Nicaragua og Panama. Ved at bruge dialog som redskab for at bevare regnskoven gør at man kan trække på de enorme videns ressourcer som de oprindelige folkfærd i disse lander besidder. 

Ved at blive medlem af Verdens Skove er du med til at støtte arbejdet med at bevare  vores allesammens regnskov og de langsigtede fastlagte strategier som de arbejder ud fra. Din støtte gør en betydelig forskel i Verdens Skoves stræben efter at bevare regnskoven for de mennesker der bor i og omkring skoven. 

Posted in: Regnskov