Verdens mest eksotiske områder

By:

De fleste mennesker ved, at regnskoven er et utrolig eksotisk sted, men de færreste ved, at på trods af, at regnskoven kun dækker 6% af jorden overflade, så findes over halvdelen af verdens dyre- og plantearter i regnskovens områder.

Det svarer til, at mere end 1.000.000 dyre- og insekterarter og 90.000 plantearter trives i regnskoven.

Der bliver hele tiden opdaget nye arter, og alene på Borneo, over en tidsperiode på blot tre år, blev der opdaget hele 126 nye arter. Regnskoven estimeres til at være ca. 60 mio. år gammel, og har gennem mange generationer været hjem for lokale stammefolk, som bor og respekterer skoven. Der er desværre blevet så stor en global efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie, som begge udvindes fra regnskoven, at der hvert år fældes hvad svarer til ca. 3 gange Danmarks areal for at kunne efterkomme denne efterspørgsel.

Stør regnskoven fra blot 214 kroner

Verdens Skove arbejde består i, at bevare regnskoven, og det gør de blandt andet ved at føre politiske kampagner. Verdens Skove har arbejdet i og med regnskovens lokalbefolkning i mere end 30 år, og har erfaret, at hvis man giver disse lokale mennesker rettighederne over skovens områder, så bevares der på årsbasis større arealer regnskov. Du kan fra 214 kroner være med til at gøre en forskel. Køb og regnskovscertifikat i dag og bevar et stykke regnskovsjord.

Posted in: Regnskoven