Skovens træer forsvinder

By:

Regnskoven huser mere end halvdelen af verdens samlede dyre- og plantearter, og det er på trods af, at regnskovens områder kun dækker cirka 6 procent af den samlede overflade. Med andre ord, så er regnskoven på mange måder et helt igennem eksotisk sted. 6 procent, eller hvad svarer til ca. 155 gange Danmark areal, lyder måske af meget, men oprindeligt dækkede skovens områder hele 14 procent. Grunden til den drastiske reducering af skovarealer skyldes, at vi mennesker fælder skovens træer for profit. Ikke nok med, at vi ødelægger og driver en masse dyr på flugt, så estimeres det, at maskiner og transport i forbindelse med fældningen af skovens træer, forurener så meget at det svarer til samme udledning, der kommer fra verdens samlede biler, nærmere bestemt 15% af den samlede menneskeskabte CO2-udledning.

Køb et regnskovscertifikat i dag

Verdens Skove er en miljøorganisation, som arbejder med at bevare skovens områder, og har gennem de seneste 30 år, blandt andet arbejdet i tæt samarbejde med lokalbefolkningen i lande som Ecuador og Costa Rica, og arbejder i dag i lande som Honduras, Nicaragua og Panama.

Du kan være med til at gøre en forskel i dag, ved at købe et regnskovscertifikat fra blot 214 kroner. Med et sådan regnskovscertifikat bevares der et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm.

Posted in: Regnskov