Regnskoven svinder ind

By:

Regnskoven dækker i dag ca. 4% af jorden overflade, og strækker sig over store områder omkring ækvator, hvor den høje luftfugtighed og temperatur tiltrækker nogle af verdens mest eksotiske dyr. På trods af at regnskoven ikke dækker mere end 4% af jordens overflade, så findes over halvdelen af klodens dyre- og plantearter i disse skovområder, hvilket må siges at være ret imponerende.

Det estimeres, at over 1 mio. dyre- og insektarter findes i regnskovens områder, og mere end 90.000 plantearter.

Oprindeligt spredte regnskovens områder sig over 14% af klodens overflade, men grundet en stor global efterspørgsel på tømmer og planteolie, fældes skovens træer i et alt for hastige skridt. Der fældes så meget skov, at der forsvinder hvad svarer til ca. 3 gange Danmarks areal hvert år.

Støt regnskoven i dag

Verdens Skoves arbejde består i, at bevare så meget af regnskoven som muligt, og det gør de blandt andet gennem regnskovscertifikater. Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan du fra blot 214 kroner bevare et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm regnskovsjord i Nicaragua. Foruden regnskovscertifikater, arbejder Verdens Skove desuden i tæt samarbejde med lokalbefolkningen, og lige nu støtter de blandt andet deres kamp mod den allerede planlagte Nicaragua kanal. Gør som 200.000 andre danskere og støt kampen i dag.

 

Posted in: Regnskoven