Regnskoven forsvinder

By:

Regnskovene dækker i dag hvad svarer til ca. 6% af jordens samlede areal. Dette tal var oprindeligt 14%, men blandt andet grundet en stor international efterspørgsel på tømmer, har vi gennem årtier fældet enorme mængder af skovens træer.

Vi fælder så store mængder, at regnskovens områder svinder ind, med hvad svarer til 3 gange Danmarks areal hvert år. Det er selvfølgelig et kæmpe problem, og fortsætter vi denne kurs, vil vi inden for et par generationer ikke længere have en regnskov.

Tætheden af regnskovens træer er så stor, at effekten af fældningen har en global effekt på vores klima, da træerne renser luften. Ikke nok med at vi fjerne de træer som renser luften, så forurener de maskiner som fælder træerne så meget, at det estimeres at de står for 15% af jordens samlede menneskeskabte CO2-udledning, eller hvad svarer til alle jordens bilers samlede udledning.

Gør som 200.000 andre danskere og støt i dag

Verdens Skove arbejde består i at bevare disse skovområder, og det gør de blandt andet gennem regnskovscertifikater. Med sådanne et regnskovscertifikat, kan du være med til at bevare et konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua. Fra kun 214 kroner, kan du bevare hele 500 kvm. jord, og dermed være med til at gøre en forskel. Gør som 200.000 andre danskere, og gør en forskel i dag. Køb dig regnskovscertifikat her: https://www.verdensskove.org/ 

Posted in: Regnskov