Mere end 1.000.000 dyre- og insektarter

By:

Jordens regnskov er blandt de mest frodige steder vi har i naturen, og på trods af at regnskoven kun fylder ca. 6% af jorden overflade, så skønnes det, at over halvdelen af jordens plante- og dyrearter lever her i skoven, hvilket svarer til 90.000 plante arter og omkring 1.000.000 dyre- og insektarter.

Det er især takket været det varme og fugtige klima, som gør at alle disse dyr og planter trives så godt i regnskovsområderne.

Regnskoven renser vores luft

Jorden regnskove dækkede oprindeligt ca. 13% af jordens overflade, hvilket er blevet kraftigt reduceret til de blot 6% i dag. Udryddelsen af regnskoven har en enorm negativ effekt på jordens klima og den globale opvarmning. Dette skyldes at træerne i regnskoven optager store mængder af den Co2 vi udleder på verdensplan. Udover det, så bruger maskinerne som river disse regnskove ned, hvad der svarer til ca. 10% af jorden samlede Co2 udledning.

Støt med 214 kroner og bevar 500kvm regnskov

Verdens Skove går ind for bevaringen af disse regnskove, og gennem deres online shop, kan du købe et regnskovscertifikat. For bare 214 kroner kan du bevare et konkret stykke nicaraguansk regnskov på 500 kvm.

Siden 1989 har mere end 200.000 danskere været med til at støtte regnskovene i verden, hvilket har været med til at bevare store arealer af skove i regnskovsområderne.

 

Posted in: Regnskov