Halvdelen af verdens dyrarter bor i regnskoven

By:

Regnskoven er blandt vores smukkeste områder på jordkloden, men desværre forsvinder der hvad der svarer til tre fodboldsbaner regnskovsareal hvert sekund. Det er os mennesker som står for den enorme fældning af regnskoven, og selvom at vi bliver bedre til at bevare skoven, fældes der stadig ulovligt utrolige mængder regnskov hvert år.

Udryddelsen af disse store mængder regnskov, har en enorm negativ effekt på såvel mennesker, dyr og planter i og omkring regnskovsområderne, og eftersom at over halvdelen af jordens dyr- og plantearter boer i disse skove, er det et seriøst problem.

Grunden til denne store nedfældning af regnskoven, er blandt andet den øget efterspørgsel på tømmer og brænde fra hele verden.

Alternative indtjeningsmuligheder

Med et regnskovscertifikat har du mulighed for at støtte et helt konkret stykke regnskov i Nicaragua. Verdens Skove arbejder tæt sammen med lokalbefolkningen, og målet er, at give de lokale en alternativ indtjeningsmulighed, så de ikke er tvunget til at fælde, og sælge tømmer fra regnskoven. En alternativ indtjeningskilde for lokalbefolkningen kan være turisme og kakaoproduktion.

Bevar et konkret stykke regnskov med et regnskovscertifikat

Siden 1987 har mere end 200.000 danskere hjulpet lokalbefolkningen i Nicaragua og andre latin- og mellemamerikanske lande gennem et regnskovscertifikat. Med et regnskovscertifikat på blot 214 kroner, bevarer du 500 kvm regnskov i Nicaragua.

Posted in: Regnskoven