Enorme arealer regnskov fældes hver dag

By:

Regnskoven er efter mange folks mening, blandt de mest eksotiske og smukke områder vi har her på kloden. Regnskovens områder dækker hvad der svarer til ca. 155 gange Danmarks samlede areal, omregnet til ca. 6 procent af klodens samlede areal hvilket lyder af meget. Desværre er dette tal dalende, og der fældes hvad svarer til en fodboldbanes størrelse areal regnskov hvert 3. sekund, året rundt.

Ikke nok med, at det forurener ekstremt meget, når vi fælder skovens træer, og derefter transporterer skovens tømmer verden rundt, vi ødelægger også hjem og leveområder for tusindvis af dyr og mennesker.

Gør en forskel i dag

Verdens Skove arbejde for at bevare regnskoven, og har gjort det igennem mere end 30 år. De har blandt andet arbejdet i landet som Ecuador, Costa Rica og beskæftiger sig især med Honduras, Nicaragua og Panama i dag. De har blandt andet været i Nicaragua siden 1997, og arbejder for tiden i tæt samarbejde med lokalbefolkningen om, at forsøge at stoppe den allerede planlagte Nicaragua kanal.

Du kan også være med til at gøre en forskel allerede i dag, hjemme fra din sofa. Klik ind på Verdens Skoves hjemmeside, og køb et regnskovscertifikat. Det koster blot 214 kroner, og på denne måde bevarer du et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm. i Nicaragua.

Posted in: Regnskov