Bevar regnskoven

By:

Verdensskove er en dansk miljøorganisation, som arbejder for bevarelsen af regnskoven. Det gør de blandt andet ved at give regnskoven ny betydning for mennesker gennem forskellige økonomiske og politiske tiltag. Blandt andet arbejder verdensskove sammen med de befolkningsgrupper, som lever i, af og ved skoven, for at give dem ret til deres skov. For hvis de oprindelige skovsamfunds befolkningsgrupper får lov til at blive i deres skov, bliver skoven nemlig bevaret – de lever nemlig i samarbejde med skoven. Hvis ikke de får lov at blive er regnskoven i fare for at blive udryddet i griske menneskers jagt på ressourcer og globalisering. Verdensskove arbejder for et mere bæredygtigt forhold mellem mennesker og regnskov. Det gør de blandt andet ved tiltag som bæredygtig skovforvaltning og bæredygtig turisme. 

Hver dag forsvinder store dele af regnskoven. Faktisk er regnskoven ved at blive udryddet med en sådan hastighed, at den vil være helt forsvundet om blot få årtier, hvis det fortsætter i samme tempo. Regnskoven er et utroligt sårbart økosystem, som er hjemsted for mange af verdens forskellige plante- og dyrearter. Forsvinder regnskoven vil mange af disse arter uddø, fordi deres levested simpelthen forsvinder. Du kan hjælpe verdensskove med at stoppe denne forfærdelige udvikling ved at støtte dem. Verdensskove er afhængig af donationer og frivilligt arbejde, og her kan du altså hjælpe. Du kan blive medlem eller donere et enkeltstående beløb. Du kan også købe et regnskovscertifikat via https://www.verdensskove.org/. Med et regnskovscertifikat kan du støtte et konkret område af en regnskov, og få et konkret bevis på din støtte. 

Verdensskove har mange gode resultater på bagen og har gennem de sidste 30 år været med til at bevare over 88.300.000 kvadratmeter regnskov. Dette arbejde har kun været muligt takket være de mange danskere som har valgt at støtte verdensskoves arbejde via donationer og frivilligt arbejde. 

Posted in: Regnskoven

Bevar regnskoven

By:

Regnskoven dækker i dag ca. 6 procent af klodens samlede areal, og strækker sig over store områder omkring ækvator, hvor luftfugtigheden og temperaturen er høj. Her tiltrækker klimaet nogle af verdens mest eksotiske dyr, og man estimerer at der findes mere end 1.000.000 dyre- og insektarter og 90.000 plantearter. Selvom at der er tale om nogle af klodens mest eksotiske steder, så er vi mennesker desværre ikke for gode til at passe på disse fantastiske steder. I dag dækker regnskovens samlede areal hvad der svarer til 155 gange Danmarks areal. Af de 155 gange Danmarks areal, fældes der hvert år 3, og ikke nom med at fælder skovens træer som renser vores luft, så ødelægger vi hjem for tusindvis af dyr og mennesker hvert år.

Støt fra blot 214 kroner

Verdens Skove har arbejde med at bevare regnskov i mere end 30 år, og gør dette blandt andet gennem politiske kampagner. Med mere end 30 års erfaring, har Verdens Skove erfaret, at jo mere råderet de lokale har over deres skove, desto mere skov bevares der hvert år. Du kan også være med til at gøre en stor forskel allerede i dag, ved at købe et regnskovscertifikat fra Verdens Skoves hjemmeside. Certifikatet koster fra 214 kroner, og på denne måde bevarer du et konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua.

Posted in: Regnskov