Udryddelsen af mere end 1.000.000 dyr- og insektarters hjem

By:

Det vurderes, at over halvdelen af verdens dyr- og plantearter lever i verdens regnskove, hvilket svarer til ca. 90.000 plantearter og mere end 1.000.000 dyr- og insektarter. Denne enorme mænge af dyr- og plantearter, der er at finde i regnskoven, er på trods af, at verdens regnskove kun dækker ca. 6% af klodens overflade.

Med andre ord, så ødelægger vi mennesker tusindvis af dyrs hjem og mulighed for føde, når vi rydder regnskov.

På trods af at vi de senere år har haft mere og mere fokus på bevarelse af regnskoven, så svinder områderne med skoven ind for hvert år i hastige skridt.

Mere end 30 års erfaring med bevarelsen af regnskoven

Verdens Skoves arbejde består blandt andet i, at give lokalbefolkningen i Nicaragua rettighederne over disse skovområder tilbage.

Med mere end 30 års arbejde inden for bevarelse af regnskoven, har Verdens Skove erfaret, at større mængder regnskov hvert år bliver bevaret, hvis lokalbefolkningen har rettighederne og områderne.

Verdens Skove har været engageret i regnskoven i Nicaragua siden 1997, hvilket er det længste samarbejde med en lokalbefolkning i deres i Verdens Skoves tid, og lige nu støtter de blandt andet kampen mod den planlagte Nicaraguakanal.

Få et regnskovscertifikat og hjælp lokalbefolkningen

For blot 300 kroner kan du med et regnskovscertifikat, hjælpe med at bevare et konkret stykke Nicaraguansk regnskov på 700 kvm.

Posted in: Regnskov